Weert... een heerlijk woonklimaat!

Het is heerlijk wonen in de ruim opgezette wijken in Weert. In no time ben je in het gezellige stadshart. De stad biedt veel voorzieningen en je bent zo in de nabij gelegen natuurgebieden. Weert is op allerlei manieren gemakkelijk te bereiken. Er zijn veel grote en kleine bedrijven gevestigd en de kwaliteit van het onderwijs is er goed. Weert heeft een prima woonklimaat!

Weert heeft bijna 50.000 inwoners. Naast de stad zelf omvat de gemeente Weert vijf dorpen: Stramproy, Laar, Altweerterheide, Tungelroy en Swartbroek. De mensen wonen er graag. Dat heeft alles te maken met het weelderig groene karakter van de omgeving. Natuurgebied de IJzeren Man en Kempen Broek zijn geliefde plekken om te verblijven. In dit gebied ligt meer dan 200 km aan bewegwijzerde routes voor wandelaars, fietsers, ruiters en menners. Weert is niet voor niets in 2014 uitgeroepen tot "Weert, de groenste regio van de wereld".

Als middelgrote stad biedt Weert alle wenselijke voorzieningen. Toch heeft het ook het mooie van een warme gemeenschap weten te behouden. Weertenaren doen veel met elkaar. Er heerst een sterke verenigingscultuur: van harmonie, carnavalsvereniging tot voetbalclub. Ook is het vrijwilligerswerk hier sterk ontwikkeld.

Dat Weert bruist bewijst de volle kalender met activiteiten en evenementen die te zien is op www.metonsinweert.nl. Met als topper uiteraard de grote stadskermis, na Tilburg de grootste van Nederland!

Weert wordt, grenzend aan zowel Brabant als BelgiĆ«, "de Poort van Limburg" genoemd. De poort naar een wereld vol verrassingen. Zo kent Weert een rijke historie.

Meer weten... ga dan naar www.weert.nl.

(0495) 57 57 60

Meer informatie over bouwkavels op laarveld?

Neem vrijblijvend contact op met de Gemeente Weert.