weert heeft een ruim aanbod aan voorzieningen

Veel winkels en horeca

In het gezellige stadshart van Weert vind je veel winkel- en horecavoorzieningen voor de eigen bewoners, de regio en het Belgische achterland. Een groot deel van de winkels ligt aan aantrekkelijke promenades en in het overdekte winkelcentrum De Munt. Ook de dorpskern Stramproy heeft een goed voorzieningenpakket met winkels in diverse branches. Hoewel veel bekende winkelketens hier een vestiging hebben, is Weert ook bijzonder rijk aan familiezaken. Dat maakt Weert tot een leuke modestad voor exclusieve koopjes!

Onderwijs in Weert op orde

Weert heeft een onderwijsaanbod dat uitblinkt in kwaliteit en kwantiteit. Nagenoeg elke wijk beschikt over een goede basisschool, gehuisvest in een modern gebouw waarin verschillende functies worden gecombineerd. Weert is trots op haar vele onderwijsmogelijkheden:

  • basisonderwijs: katholiek, openbaar, Jenaplan, Montessori
  • speciaal onderwijs voor basisschool en voortgezet onderwijs: Leonardo [voor hoogbegaafde kinderen], onderwijs voor moeilijk lerende of moeilijk opvoedbare kinderen, zorgonderwijs
  • voortgezet onderwijs van VMBO tot VWO en HBO. Een van de scholen is een LOOT school [heeft speciale mogelijkheden voor topsporttalenten]
  • beroepsonderwijs
  • volwassenenonderwijs

Regionale voorzieningen

Weert vervult een centrumfunctie voor de regio. Op het gebied van zorg is er o.a. een ziekenhuis, een verpleeghuis en een centrum voor geestelijke gezondheidszorg.

Een bruisende stad

Zoekt u een leuk uitje in Weert en omgeving? Er is van alles te doen! Bekijk links de evenementenkalender of de uitstapjes en arrangementen in de omgeving van Weert.

Een rijke historie

Voor de cultuurliefhebber biedt Weert een theater, bioscoop, een regionale instelling voor Kunst en Cultuur, diverse ateliers en uiteraard de historische Middeleeuwse binnenstad. De musea, monumentale Sint-Martinuskerk, Rijksmonument De Lichtenberg (o.a. een openluchttheater), unieke prehistorische urnenvelden, 9 molens, de Romeinse brug Tungelroy en de Schansen... het is beslist de moeite van het bekijken waard!

Veel verenigingen

Weert kent een sterke verenigingscultuur: van harmonie, carnavalsvereniging tot voetbalclub. Het vrijwilligerswerk is hier ook sterk ontwikkeld.

Weert heeft u nog veel meer te bieden. Interesse? Ga naar www.weert.nl.

(0495) 57 57 60

Meer informatie over bouwkavels op laarveld?

Neem vrijblijvend contact op met de Gemeente Weert.